BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 21 March 2011

Segalanya untuk wanita....


Kali ni Bell nak share ape yg Bell ingat pasal ceramah seorang ustaz kat satu masjid.. Ustaz tub g ceramah pasal DUGAAN TERHADAP WANITA….
Bila wanita kawin awal…kena mngata…
“Anak dy yg mne nk kawin tu?”
“Yang baru habis SPM tu laa..”
“Awal gila…Gatal!”
Bila wanita kawin lambat…pun kena mngata…
“Dy tu tak kawin lgi ke?”
“Tak….umur dh berapa..Memilih sgt la tu..”

Bila wanita kawin & hantaran murah…mesti org mngata…
“Seribu je hantaran dy..”
“Murah gila…Mesti ada pape kan..?”
Bila wanita kawin & hantaran mahal…lagi kena mengata..
“Berapa hantaran dy?”
“10 ribu..”
“Mahal gila…jual anak ke ape…”

Bila wanita mengandung..ada aje yang mngata..
“Mana isterinya?”
“Kat rumah..tengah sarat mengandung..”
“Laa…rasa baru aritu beranak…dah datang lagi…”
Bila wanita tak mengandung…sah2 la kne ngata..
“Isteri dy tu tak pregnant lagi ke??”
“Tak…dah berapa tahun kawin…mandul agaknya…”

Subhanaallah…besar betul tomahan terhadap kaum hawa ni…tapi..
Alhamdulillah… masih ada kemudahan dan kesenangan bagi wanita untuk mendapat pahala
Cuma dengan 4 perkara… Solat, Puasa, Menjaga Faraj dan Taat pada suami.. 
kemudian, pilih lah mana2 pintu syurga yang nak…. Masya Allah….

0 comments: